Vänligen kontakta oss/boka bord på:

Lars 076-311 34 15

Du kan även skicka ett mejl till info@glommensfiskekrog.se. När ni skickar bokningsförfrågan på mejl, ange ett telefonnummer och observera att ni måste få er bokning bekräftad.

Vår meny

Ett kök baserat på närheten till havet, med mycket fisk och skaldjur. Räkor, kräftor, musslor och ostron. Kött beställer vi från Thuressons Gårdsbutik ett par kilometer bort. Självklart fixar vi alltid något vegetariskt alternativ och barnen ska inte heller ha några problem att hitta något gott. Vi väljer unika råvaror från vårt närområde där kvalitet, smak, hållbart lantbruk och human djurhållning är det som krävs för att få hamna i vårt kök, och våra kockar köper in det som är bäst för dagen. 

Varmt välkomna,
Lars och Margit Abrahamsson med personal

Förrätt

Löjrom från Bottenviken – Smörstekt Levain – Smetana 295:-
40g Löjrom från Bottenviken, vispad smetana, hackad rödlök och gräslök

Bakad Röding – Äpple – Bryntsmör – Ängsyra 175:-
Lättrökt och bakad röding, äpple och bryntsmörskum, marinerat äpple, syltlök, ängsyra och friterad surdeg

Råbiff – Gravad äggula – Svart vitlök – Kantareller – Pommes alumette 175:-
Handskuren råbiff, gravad äggula, emulsion på svart vitlök, picklad steklök, pommes alumette, picklade kantareller och krasse

Grönärtsfalafel – Mynta – Gurka – Lime 165:-
Friterad grönärtsfalafel på svenska ärtor, grillad gurka, picklad gurka och limemajonnäs smaksatt med mynta

Skaldjur

Dagens fångst av skaldjur, se griffeltavla för utbud och pris (G)

Varmrätter

Torskrygg – Körsbärstomater – Gröna ärter – Purjolök 365:-
Smörstekt torskrygg, potatiskrokett med gröna ärter och gräslök, confiterade körsbärstomater, purjolökscrudité, citronsmörsås spräckt med purjolöksolja och forellrom

Piggvar – Brynt smör – Betor – Pepparrot 395:-
Halstrad piggvar på ben, sauterade primörbetor, majrova, riven pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis

Moules Frités 235:-
Blåmusslor kokta i vin, grädde och vitlök, pommes frites, vitlöksaioli och grillat surdegsbröd (G/L)

Hängmörad Svensk Ryggbiff 435:-
Primörer från Hule Trädgårdar och närområdet, Friterad potatisterrin smaksatt med timjan och Gammelknas, tryffelsky

Broccoli – Sauterade linser – Rotselleri – Rädisa 285:-
Rostad broccoli från lokala gårdar, sauterade gotlandslinser, rotselleripuré, örtolja, hyvlad rädisa, picklad broccolistam

Dessert

Färskostmousse – Pistage – Rabarber – Kardemumma 145:-
Färskostbavaroise, pistagekaka, bakade rabarber från Hule trädgårdar, rabarbersorbet, råhyvlade rabarber, kardemummaflarn

 Smultron – Jordgubbar – Fläder – Champagne 145:-
Vitchokladdoppad Smultronsmousse, färska jordgubbar från Långås bär, jordgubbspaté de fruit, flädercreme, mandel och citronkaka

Allergiker? Tala om det för oss så anpassar vi rätterna så gott vi kan!

Solnedgång

[blockquote author=”Lars Abrahamsson”]Vi hade aldrig kunna drömma om att vi skulle hitta ett nytt litet paradis. Men faktum är att  Glommen och Bequia är slående lika, fast på helt olika sätt![/blockquote]